Hei kaikille, meidän kerho alkaa nyt blogata joka viikko. Osallistumme vuoden 4h-kerho kisaan ja tämä blogi on meidän kisa materiaali. Jänskää! Kerholaiset sekä myös minä kerhonohjaaja olemme innoissamme tulevasta kisasta, jonne materiaali täytyy lähettää 31.12.2014 mennessä. Täältä siis voi seurata mitä kaikkea me teemme kerhossa :)

Eilen meillä oli kerhopäivä, jolloin päätimme äänestyksellä olla sisällä ulkoleikkien sijaan. Siispä leikimme yhteensä viittä leikkiä kerhonaikana.

Ensimmäiseksi olimme vessapaperi leikkiä, jossa minä ohjaajana käskin jokaisen ottaa sen verran vessapaperia rullasta kun he ajattelivat käyttää loppupäivän aikana. Jokainenhan siitä otti aika useankin palasen. :D Kun kaikki olivat ottaneet omansa, jokaisen piti keksiä itsestään yhtämonta hyvää asiaa kuin palasia oli kädessä :) Itsensä kehuminen on yllättävän vaikeaa, ja pitäisi kuitenkin muistaa ne hyvätkin asiat mitä itsessä on.

Seuraava leikki oli silmänisku murhaaja, joka on erittäin jännää. Meidän kerhossa se vain aluksi meni naureskeluun, kunnes jokainen ymmärsi leikin idean. :D

20141028_151701.jpg

(onko poliisilla epäilty?)

20141028_151714.jpg

Silmänisku murhaajassa kaikki leikkijät istuvat piiriin. Valitaan poliisi joka menee piirin keskelle ja yksi, joka laittaa muiden ollessa silmät kiinni murhaajan selkään rastin. Kun rasti on laitettu kaikki nousevat ylös ja murhaaja alkaa iskeä silmää uhreilleen, poliisilta salassa tietenkin! Jos poliisi näkee jonkun iskevän silmää tai arvelee tietävänsä kuka on murhaaja, hän saa kahdesti arvata. Jos poliisi arvaa oikein peli loppuu, mikäli väärin, hän tulee itsekkin murhatuksi.

Myös muut piirissä olijat saavat arvata, mutta arvaamisessa täytyy olla kaksi osanottajaa. Toinen epäilee, toinen todistaa. Mikä he sanovat yhtäaikaa murhaajan nimen, peli loppuu. Mutta jos he arvaavatkin väärin tai sanovat erinimet, hekin tulevat uhreiksi. Jännää vai mitä! :) 20141028_152540.jpg         (kuka onkaan murhaaja, monta uhria jo maassa)

 

Seuraavaksi pelasimme futsalia, pehmeällä pallolla on yllättävän haastavaa pelata :)

Emme olleet pitkään aikaan pelanneet myöskään kuningaspalloa, joten yhteistuumin aloimme pelata. Kuningas pallossa on isot jumppapallot joita potkimalla, on tarkoitus osua vastustajien takana olevaan seinään. Haastetta antaa pitkä välimatka pallon ja seinän välissä, sekä iso pallo joka ei niin vain liikukaan :)

20141028_153836.jpg

20141028_153842.jpg

Vielä lopuksi pelasimme hetken tornipalloa, lasten toiveesta.

Tornipallossa on kaksi joukkuetta, ja kaksi tornia. Torneihin menee kummastakin joukkueesta yksi pelaaja. Oman joukkueen on tarkoitus saada omalle tornilleen pallo, niin ettei toinen joukkue saa sitä. Kun oma torni saa pallon, tulee joukkueelle piste. :)

Ensi viikolla meillä onkin ohjelmassa isänpäivä korttien tekoa ja nenäpäivä-muffinsien leipomista nenäpäivä -myyjäisiä varten! :)